2014. április 30., szerda

7. rész- A fordulat

Sziasztok! Igen igen, megint késtem nem is keveset... Sajnálom, s sajnálom! Remélem azért tetszeni fog ez a rész, habár mostanában szerintem meg fogjátok majd szokni, hogy a kedves szereplőink a halál és az élet kapujában vannak néhányszor...Nagyon örülnék pár pipának és kommentnek! Jó olvasást!
________________________________________________________________
    7. Rész- A fordulat
Dianát egy erős fejvájás követte, pontosan azután, miután az ágyát elhagyta, s minden csövet kitépett magából, mivel Ő ezt nem tartotta szükségesnek, hogy ilyen dolgokkal, úgymond táplálják. De akkor még fogalma sem volt, hogy ennek milyen súlyos következményei lehetnek: egy azon biztos hatása a csövek kiragadása önmagunkból a halál, vagy ájulás, vele együtt migrénes felfájás, s sorolhatnám. De Dan-t az se érdekelte abban a pillanatban, ha élete úszna el egy szempillantás alatt. Hátradőlt az ágyban, s tétlenül bámulta a fehér orvosi szobát. Az volt az utolsó dolog, amit látott, mivel szemeit lecsukta, mélyen.
„ Dianát egy orvos vette észre, az ágyában lecsukott szemmel, száz meg száz csővel a teste mellett, s az oxigénpalackkal. A helyzetet senki se értette igazán, még a legjobb szakorvosok sem. Ott állt minden doktor, s nővér, mintsem segítve a helyzeten, mivel nagyon nem is tudtak. A csöveket szép, precíz mozdulatokkal dugdosták vissza az elég megviselt páciensbe. Nem érttették, hogy miért állt volna fel az ágyából? Tán öngyilkosságot akart elkövetni, vagy mi a szösz? Mindenki csak találgatott, de erre nem volt idő, mivel az óra ketyegett, sokkal gyorsabban, mint ahogyan azt elképzelték. Az egyik orvos kiáltott hangosan, azért a defibrillátorért, ami éppenséggel a helyzetet javítani tudta. Mivel, egy borzalmas dolog következett be, mely talán mindent romba dönthet, dönthetett. Újra megállt a szíve, de most sokkal nagyobb volt arra a veszély, hogy meghal.
-          Egy kettő, egy kettő, el fogjuk veszíteni, a rohadt életbe!- kiáltotta az egyik orvos, teljesen kikelve, trágár illetlen szavak mellett.
Az óra már este 11:40 mutatott mikor már 3 órája élesztik újra Dianát. De egyszer az a műszer, már nem adott ki sípoló, vészjelző hangot, a lány szíve újra dobogott. Az orvosok fellélegeztek s a verítéket is letörölték homlokukról. Viszont a siker egyel talán nem volt biztos, mivel az is benne volt a pakliban, hogy agykárosulást is szenvedhetett a nő. Így teljes sikert nem érhetett el senki idáig
                                                                                                  , Egyik bennfentes”
*Sok óra után, a lábadozást követően*                                              
Anyja Dianának az ágya mellett fohászkodott istenhez, s megköszönte, hogy Dan még mindig életben van, s maradt. Bő számú vizsgálat kimutatta azt, hogy a lány nem szenvedett agykárosulást, s semmi nagyobb gondot, ami igazán csodás, s meghökkentő fordulópont volt. Természetesen Margo sem maradhatott ki ezekből a számára csodás eseménydús órákból, mivel tátott szájjal, s színlelt fájdalommal toppant be a kórterembe.
-          Anya! Mi történt?! –kiáltott fel, mire az orvos lepisszegte Margo-t, hogy fogja be a csőrét, s ne kiabáljon.
-          Lányom! – mondta teljes kipirosodott arccal a középkorú nő, s megkönnyebbülve mesélte tovább nagyobbik lányának a történteket,- képzeld, újra elvesztettük a húgodat, de visszajött!
Margo erre csak kifújta a levegőt tüdejéből, s a teljesen kimerült Dianára forgatta szemét, s eleresztett egy „hála’istennek” szófordulatot, mit szerintem teljesen várható volt a megemlített lánytól, vagyis Marg-tól [Margo rövidítése]
-          Figyelj anya, nekem most valamit fel kell adnom a postára, mindjárt jövök, puszillak- ecsetelte, a nővér, mikor az anya csak bólintott egyet.
*Margo cselekedetei*
Mikor elhagyta a kórházat egy basszus szóval tette emlékezetessé azt a percet. A parkolóban a piti Wren várta, egy fekete kapucnis pulóverben, melynek anyaga nyekle szövetből készült. A lányt nem vonta kérdőre, mivel látta, hogy alapból felvan idegesedve, ilyenkor nem jó hogyha még feszültebbé teszi valaki is a helyzetet. Wren csak bámulta Margot, mire azt a nő nem bírta ki szó nélkül:
-          Te meg mit bámulsz itt, húzz el az utamból te… Jobb, ha nem mondom ki, mert még megbántanálak!
-          Te aljas! – fejezte be dühösen a fiú.

-          Nekem itt ne papolj, inkább vigyél el Dan lakásához, kíváncsi vagyok mit fogok ott még találni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése